Locatie Clubhuis: 
Brielse Meeroever 2, 
3233 XL Oostvoorne
Postadres: 
Postbus 318, 3233 ZG Oostvoorne

Telefoon Clubhuis:
0181 483846

E-mail adres:
siraterces.[antispam].@wvoostvoorne.nl

Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) en 25° C met windkracht 4

Haringvlietbrug gestremd voor hoge scheepvaart

Geplaatst op 21-05-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Water. Wegen. Werken. Rijkswaterstaat.  -  Bron: Nummer persbericht: 051 RWS WNZ

Persbericht Rijkswaterstaat

………………………………………

 

Haringvlietbrug gestremd voor hoge scheepvaart

 

Vanaf woensdag 19 mei 2021 wordt het beweegbare deel van de Haringvlietbrug niet meer geopend. De reden is dat een veilige doorvaart op dit moment niet gegarandeerd kan worden. Scheepvaart lager dan 13 meter, kan dan alleen onder het vaste deel van de Haringvlietbrug doorvaren. Hogere scheepvaart moet omvaren.

Het aluminium rijdek van de brug zit met klemmen vast aan de beweegbare klep van de brug. Deze klemmen worden zwaar belast door het vele verkeer dat over de brug rijdt. Rijkswaterstaat inspecteert de brug wekelijks en daaruit is gebleken dat de klemmen lostrillen. Sinds november heeft Rijkswaterstaat een groot aantal nieuw ontworpen klemmen aangebracht. De nieuw ontworpen klemmen blijken ook los te trillen. Naar verwachting heeft Rijkswaterstaat zes weken nodig voor technisch onderzoek en het herstel. Onderzocht wordt of het mogelijk is om op een beperkt aantal momenten de brug toch op een veilige manier te openen.

Veiligheid

De kans bestaat dat één van deze klemmen of bouten los trilt van de aluminium plaat en naar beneden valt. Om de veiligheid voor de scheepvaart onder de brug te garanderen, is besloten om dit deel van de doorvaart af te sluiten voor de scheepvaart. De scheepvaart wordt met rode lichten op de brug en een verlichte ballenlijn erop gewezen dat doorvaart onder het beweegbare gedeelte niet mogelijk is.

 

Scheepvaart lager dan 13 meter kan onder het vaste deel de Haringvlietbrug passeren.

Het wegverkeer ondervindt geen noemenswaardige hinder van de situatie. Mogelijk kunnen herstelwerkzaamheden nog wel incidenteel hinder veroorzaken.

 

Omleiding

Het Haringvliet is een drukke vaarroute voor de recreatievaart. Scheepvaart hoger dan 13 meter moet omvaren via het Spui, de Oude Maas en de Dordtse Kil. De omvaartijd is afhankelijk van de stroom (eb of vloed) en ligt tussen 2 – 4 uur extra. Schepen die onder het vaste deel van de Haringvlietbrug door kunnen, hebben geen last van de stremming.

 

Forse opgave

Rijkswaterstaat werkt de komende jaren aan vervanging en renovatie van de bestaande infrastructuur. Veel bruggen, tunnels, sluizen en viaducten stammen uit de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw. Ook zijn ze door de jaren heen intensief belast door steeds meer en steeds zwaarder verkeer. Dit vergroot de kans op storingen en daarom worden ze nu vernieuwd. De Haringvlietbrug is een van deze bruggen die binnenkort wordt aangepakt. Vervanging van de klep van de Haringvlietbrug staat op dit moment gepland voor 2023.

 

------------------------------------------------------------------------

Mededeling aan redacties (niet voor publicatie)

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met persvoorlichting Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid: 088-7970566, nekazsrep-znw.[antispam].@rws.nl

 

Nummer persbericht: 051 RWS WNZ

Datum:  20 mei 2021

 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Water. Wegen. Werken. Rijkswaterstaat.

 

 


Sponsors


binnen-ii-davecokaft-wibe


Update Corona Maatregelen WVO 6 juni 2021

Datum: 06 juni 2021  -  Auteur: Johan Dekker
          Update Corona maatregelen   Beste Leden,   Afgelopen week heeft de regering stap 3 van de corona versoepelingen in gang gezet en dat is goed nieuws.   Deze stap betekent voor WV Oostvoorne dat we ons clubhuis en het terras weer zouden mogen openen.   Wat zou dit in de praktijk betekenen voor onze vereniging:   Reserveren aan de deur en het verplicht invullen van een gezondheidsverklaring. Vaste zitplaatsen en maximaal 4 personen boven de 12 jaar aan een tafel. Vrijwilligers die bardiensten draaien zijn verplicht een mondkapje te dragen en         zij zijn verplicht de bestellingen rond te brengen. Beperkt assortiment omdat we voorzichtig willen beginnen. Geen zitplaatsen aan de bar.   Zoals jullie kunnen zien is dit een zware opgave voor onze vrijwilligers die bardienst zouden draaien. We denken dat (een aantal) leden ook (nog) geen bardienst willen draaien.   Natuurlijk zijn er ook voordelen, zoals weer meer sociale contacten en weer wat omzet voor onze vereniging.   Kijkend naar de voor- en nadelen heeft het bestuur een afweging gemaakt en besloten om het clubhuis voorlopig nog even dicht te houden. We gaan evalueren na eventuele nieuwe stappen in de eerste week van juli, de zogenaamde 4de stap van de corona versoepelingen. Voor ons was het geen makkelijk besluit, maar voor ons wegen de belangen van onze vrijwilligers zwaarder dan de eventuele voordelen van een open clubhuis en terras.   Eén en ander betekent ook dat ... Lees meer


SponsorKliks, gratis sponsoren!

WVO Sponsoren

Doe voortaan je online aankopen via onderstaande link bij de bekende web winkels zoals bol.com, Coolblue maar ook thuisbezorgd. Als je dit doet dat zal de WVO worden gesponsord. Het kost je niets extra's maar je sponsort wel direct de WVO.