Locatie Clubhuis: 
Brielse Meeroever 2, 
3233 XL Oostvoorne
Postadres: 
Postbus 318, 3233 ZG Oostvoorne

Telefoon Clubhuis:
0181 483846

E-mail adres:
siraterces.[antispam].@wvoostvoorne.nl

Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) en 25° C met windkracht 4

tremming en opening Papendrechtsebrug zomer 2021

Beste belanghebbende,

 

Medio vorig jaar ben u geïnformeerd over stremmingen van de N3 Merwedebrug bij Papendrecht (Papendrechtsebrug); dit in verband met werkzaamheden aan de brug en voor het Groot Onderhoud aan de N3. Inmiddels zijn we meerdere fases verder en de werkzaamheden aan de N3 vorderen gestaag. Aannemer Boskalis is inmiddels ‘omgekeerd’ bij de splitsing N3-A16 en min of meer op de ‘terugweg’ naar de A15.

Voor een volledig overzicht verwijzen we graag naar www.n3werkzaamheden.nl.

 

De komende zomer zal nu op de andere weghelft van de Papendrechtsebrug gewerkt moeten worden. Helaas kan dit opnieuw niet zonder hinder voor de hoge scheepvaart. Net als de vorige zomer willen we ook nu hinder voor het weg- en scheepvaartverkeer zoveel mogelijk beperken door uitsluitend in de weekenden te werken.

 

De afgelopen tijd is er verschillende keren overleg geweest tussen nautisch adviseurs, regiobeheerder, projectorganisatie en (onder) aannemers.

De uitkomst is dat we de werkzaamheden op eenzelfde manier als in 2020 willen organiseren. Dit in de veronderstelling dat we dezelfde afspraken kunnen hanteren zoals die in overleg met een aantal belangrijke stakeholders gemaakt zijn.

 

Dit alles heeft geleid tot de volgende uitgangspunten:

-           Er wordt gewerkt tijdens 4 weekendafsluitingen in juni & juli en 1 reserve in september 2021;

-           In overleg met onze nautisch adviseurs en de aannemer kunnen we tijdens deze weekenden 3 brugopeningen garanderen: om 06.35 uur, 12.35 uur en 15.35 uur;

-           De aansluiting op de andere bruggen (corridor – Baanhoekbrug) is met bovenstaande bedientijden zo optimaal mogelijk.

           

De stremming van de Beneden Merwede als gevolg van de werkzaamheden op de Papendrechtsebrug is bepaald als volgt:

 

Beperkte bediening van de basculebrug in de volgende periodes (wk. 25, 26, 27, 29 + 36):

-          Van vrijdagavond 25 juni 22:00 tot maandagochtend 28 juni 05:00 uur;

-          Van donderdagavond 1 juli 22:00 tot maandagochtend 5 juli 05:00 uur --> dit is een ‘lang weekend’ i.v.m. aanvullende werkzaamheden;

-          Van donderdagavond 8 juli 22:00 tot maandagochtend 12 juli 05:00 uur --> dit is een ‘lang weekend’ i.v.m. aanvullende werkzaamheden;

-          Van vrijdagavond 23 juli 22:00 tot maandagochtend 26 juli 05:00 uur.

En reserve: van vrijdagavond 10 september 22:00 tot maandagochtend 13 september 2021 05:00 uur.

Gedurende deze periodes de brug uitsluitend bediend om 06.35 uur, 12.35 uur en 15.35 uur.

Voor deze tijdstippen geldt de gangbare voormeldtijd van twee uur.

 

Vanwege de aanvullende werkzaamheden en de extra brugopeningen (3 in plaats van 2) heeft de voorbereiding wat meer tijd gekost dan gebruikelijk.

Om die reden heeft de communicatie vanuit het project de publicatie van het zogenoemde BAS-bericht helaas gekruist, daarvoor excuses.

Het BAS-bericht (nr.: 2021-039) is inmiddels gepubliceerd en te vinden via de volgende link: Scheepvaartbericht Rijkswaterstaat.2021.03300.0 | Rijkswaterstaat (vaarweginformatie.nl)

 

Buiten de 4+1 geplande weekenden en tijden zal de Papendrechtsebrug worden bediend zoals te doen gebruikelijk;

De lage scheepvaart (minder dan 13,40 m. ten opzichte van NAP) ondervindt van deze stremming geen hinder.

 

We hopen dat dit ongemak voor uw bedrijfsvoering en/of vaarweggebruik geen onoverkomelijke problemen oplevert; anders horen we dat graag zo spoedig als mogelijk.

Voor zover van toepassing; wilt u deze informatie / tijden zoveel mogelijk ook doorgeven aan uw klanten, partnerorganisaties of verenigingsleden?

Bij voorbaat dank voor uw begrip.

 

Hopende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd,

Namens het projectteam Groot Onderhoud N3.

 

Met vriendelijke groet,

Kees de Bruijn
Adviseur Omgevingsmanagement

.................................................................................
Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid
District Zuid-Holland Zuid 
Team Samenwerking Landelijke Uitvoering
Boompjes 200 | 3011 XD Rotterdam | kamer 3.09
Postbus 2232 | 3500 GE Utrecht
................................................................................. 

Tel M 06 25 06 74 07
njiurb.ed.seek.[antispam].@rws.nl
www.rijkswaterstaat.nl  
.................................................................................
Water. Wegen. Werken. Rijkswaterstaat.
.................................................................................

NB: dinsdag en donderdag voorlopig bezet.

Voor meer informatie over de N3:

kijk op www.N3werkzaamheden.nl


Sponsors


binnen-ii-davecokaft-wibe


Update Corona Maatregelen WVO 6 juni 2021

Datum: 06 juni 2021  -  Auteur: Johan Dekker
          Update Corona maatregelen   Beste Leden,   Afgelopen week heeft de regering stap 3 van de corona versoepelingen in gang gezet en dat is goed nieuws.   Deze stap betekent voor WV Oostvoorne dat we ons clubhuis en het terras weer zouden mogen openen.   Wat zou dit in de praktijk betekenen voor onze vereniging:   Reserveren aan de deur en het verplicht invullen van een gezondheidsverklaring. Vaste zitplaatsen en maximaal 4 personen boven de 12 jaar aan een tafel. Vrijwilligers die bardiensten draaien zijn verplicht een mondkapje te dragen en         zij zijn verplicht de bestellingen rond te brengen. Beperkt assortiment omdat we voorzichtig willen beginnen. Geen zitplaatsen aan de bar.   Zoals jullie kunnen zien is dit een zware opgave voor onze vrijwilligers die bardienst zouden draaien. We denken dat (een aantal) leden ook (nog) geen bardienst willen draaien.   Natuurlijk zijn er ook voordelen, zoals weer meer sociale contacten en weer wat omzet voor onze vereniging.   Kijkend naar de voor- en nadelen heeft het bestuur een afweging gemaakt en besloten om het clubhuis voorlopig nog even dicht te houden. We gaan evalueren na eventuele nieuwe stappen in de eerste week van juli, de zogenaamde 4de stap van de corona versoepelingen. Voor ons was het geen makkelijk besluit, maar voor ons wegen de belangen van onze vrijwilligers zwaarder dan de eventuele voordelen van een open clubhuis en terras.   Eén en ander betekent ook dat ... Lees meer


SponsorKliks, gratis sponsoren!

WVO Sponsoren

Doe voortaan je online aankopen via onderstaande link bij de bekende web winkels zoals bol.com, Coolblue maar ook thuisbezorgd. Als je dit doet dat zal de WVO worden gesponsord. Het kost je niets extra's maar je sponsort wel direct de WVO.