Locatie Clubhuis: 
Brielse Meeroever 2, 
3233 XL Oostvoorne
Postadres: 
Postbus 318, 3233 ZG Oostvoorne

Telefoon Clubhuis:
0181 483846

E-mail adres:
siraterces.[antispam].@wvoostvoorne.nl

Zwaar bewolkt en 3° C met windkracht 2

Corona Maatregelen WVO

coronavirus

Beste leden,

Als bestuur krijgen we veel vragen over wat wel en wat niet mag in onze haven.

De richtlijn uitgevaardigd door het RIVM, zoals aangegeven in een eerder schrijven blijven we als vereniging volgen. E.e.a. betekent dat we als vereniging samenkomsten in ieder geval tot 6 april annuleren en dat ons clubhuis op slot blijft. Dit betekent dus GEEN zelfwerkzaamheid zoals u gewend bent. Dit zal zeker consequenties hebben voor het onderhoud aan haven en clubhuis.

Klussen aan uw eigen boot mag in principe wel, MITS u afstand bewaart en de richtlijnen volgt.  Als gouden regel blijft gelden dat als je verkouden bent of verhoging hebt, je thuis dient te blijven! In dit kader verwijzen we ook naar bijgaand persbericht met een dringende oproep van onder andere de burgemeester van Westvoorne.

Naast de richtlijnen uitgevaardigd door het RIVM en de Gemeente Westvoorne heeft ook het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond een aantal richtlijnen / adviezen uitgegeven aan hun leden. Een aantal van deze adviezen staat hieronder beschreven.

De datum voor het te water laten van onze boten nadert met rasse schreden. Als bestuur staan we in nauw contact met de firma Steenhoven en wachten we de richtlijnen van de overheid af.

We realiseren ons dat al deze regels ons erg beperken in ons doen en laten en de planning van een hoop zaken in de war brengt, maar op dit moment staat de gezondheid en het beperken van besmettingsgevaar voorop.

Met vriendelijke groeten,

Bestuur WVO.

Update Corona Maatregelen WVO 30 maart

persbericht-kom-niet-naar-de-camping-vakantiepark-of-jachthaven.pdf

Nieuwsoverzicht


SponsorKliks, gratis sponsoren!

WVO Sponsoren

Doe voortaan je online aankopen via onderstaande link bij de bekende web winkels zoals bol.com, Coolblue maar ook thuisbezorgd. Als je dit doet dat zal de WVO worden gesponsord. Het kost je niets extra's maar je sponsort wel direct de WVO.VAN DE HAVENCOMMISSARIS

Geplaatst op 19-02-2020  -  Categorie: Haven  -  Auteur: Gerard Broekhuijsen

Beste WVOers,

De verlengde herfst of de voorlente neigt zijn einde toe. Winter kennen we intussen niet meer. Dit betekend dat het vaarseizoen er weer aan zit te komen.

Heeft u nog iets te doen of heeft u alles al gedaan aan uw boot? Bedenk dan dat u volgens onze milieubepalingen alle veroorzaakte verontreiniging op moet opruimen en afvoeren, ook schuurresten(stof).

Als uw omgeving na de werkzaamheden de kleur van uw boot heeft gekregen dan bent u flink verkeerd bezig geweest. Breng dus geen schade toe aan het milieu, ook niet aan de boot van de buurman en uiteraard ook niet aan u zelf.

 

De nieuwe havenindeling is intussen gemaakt, dus kijk even op uw factuur of u verplaatst bent.

 

Er is nog wel iets dat aandacht verdient en dat is er voor te zorgen dat uw boot herkenbaar is. Het gemakkelijkste is uw boot een naam te geven, of het nu een motorboot of een jol is. Dat hoort trouwens ook volgens het BPR. Als u dat doet moet u de naam er ook op een zodanige wijze op zetten dat deze gemakkelijk zichtbaar is, ook als er een dekzeil op de boot zit. In plaats van een naam kunt u ook het lidnummer ergens op een zichtbare plaats aanbrengen. Doe dit ook bij uw eventuele trailer. We willen graag weten of de boten die er liggen ook daadwerkelijk een plaatst toegewezen hebben gekregen. Als u een ligplaats heeft gekregen en netjes uw liggeld heeft betaald dan willen wij kunnen controleren of uw buurman dat ook heeft gedaan. Dus geef de boot een naam en geef dat aan ons door. Wij rekenen op uw medewerking.

 

Gaan we naar het takelen. De takeldatum voor de schepen die met de mobiele kraan getakeld worden staat gepland op zaterdag 11 april. De kraan is reeds besteld. Voor de leden die met een verrijdbare trailer op het terrein staan gaan we hetzelfde toepassen als het afgelopen najaar. Er zullen drie dagen zijn waarop getakeld kan worden. Dit zullen zijn: zaterdag 18 april, zondag 26 april en zaterdag 2 mei. Op de website staat het formulier waarop u zich kunt aanmelden voor een ochtend of middag op één van die drie dagen. Mocht dit niet lukken dan moet u even een mailtje sturen aan de havencommissaris of havenmeester. Nog steeds geldt dat het gewicht wat we kunnen takelen max. 1500 kg is. We rekenen op uw aller medewerking om deze dagen weer tot een succes te maken.

Het weekend van 5 april kunnen de ligplaatsen aan de F-steiger weer in gebruik genomen worden. F-liggers die in de haven hebben overwinterd verzoeken wij dringend om VOOR het takelen hun winterbox vrij te maken zodat deze weer beschikbaar is. Ook schepen die in een andere dan hun zomerbox hebben overwinterd graag VOOR 11 april naar hun eigen plekje. Uiterlijk vrijdag 10 april moet vervolgens de jollensteiger leeg zijn. Dit moeten de bootbezitters zelf doen, als de takelploeg het zaterdag 11 april moet doen dan heeft dit financiële consequenties. Daarbij gaan we niet soebatten over wie de boot daar heeft neergezet, de eigenaar moet er zorg voor dragen. De ruimte op de parkeerplaats is beperkt dus probeer een beetje zuinig met de beschikbare ruimte om te gaan.

 

Dan, de datum is reeds genoemd, gaan we op zaterdag 11 april de boten op het schelpenpad weer te water laten. Hieronder de alom bekende aandachtspunten voor die dag.

 

  • HET TAKELEN ZAL PLAATS VINDEN OP ZATERDAG 11 APRIL, AANVANG 07.30 UUR. Op tijd aanwezig zijn A.U.B. uw boot zou de eerste kunnen zijn!
  • De W.V.O., noch degene die namens de W.V.O. optreedt, is aansprakelijk voor schade, hoe dan ook ontstaan.
  • De jollensteiger dient uiterlijk de dag voor het takelen geheel ontruimd te zijn.
  • Verwijderen door de takelploeg kost € 50,--.
  • Op de takeldatum dienen de winterplekken in het water ook ontruimd te zijn.
  • Alle bokken en ander winterstalling materiaal dienen zo spoedig mogelijk opgeruimd te worden bij u thuis of achter de container, voorzien van duidelijke identificatie.
  • Het afdekfolie en alles wat verder met de winterberging samenhangt, dient gezamenlijk opgeruimd te worden. Dat betekent dus dat iedereen waarvan de boot getakeld wordt geacht wordt mee te helpen met opruimen.
  • Lege trailers zoveel mogelijk in en op elkaar wegbergen.
  • Let bij het takelen op uw veiligheid. Loop NOOIT onder een boot die in de takels hangt.

 

Vervolgens verzoeken we iedereen, die straks nog op de parkeerplaats staat met zijn of haar boot, deze zo snel mogelijk op de juiste plek te leggen op de jollensteiger of in het water. Dus niet even verzetten naar het schelpenpad en daar weken laten staan, gewoon voor 21 april naar de juiste plek verplaatsen.

Lukt het niet, kan het niet, of wat dan ook: OVERLEG MET DE HAVENMEESTER OF HAVENCOMMISSARIS!!! In overleg is veel mogelijk. Dan kunnen we daarna met een gerust geweten van onze boten gaan genieten.

Heeft u verder nog vragen, opmerkingen of suggesties, dan kunt u altijd contact opnemen via het email adres: sirassimmocnevah.[antispam].@wvoostvoorne.nl.

 

Gerard Broekhuijsen,

Havencommissaris WVO

 

LET OP; in nader overleg zijn de takeldatums van de komende jaren nog iets aangepast. Zie voor de nieuwe datums de agenda achterin de valreep of op de website.


Sponsors


binnen-ii-davecokaft-wibe